petak, 26. jun 2015.  13:14h
Pročitano 2544 puta

Poklon građanima opštine Alibunar

Belgijska kompanija Elicio NV, donirala je opštini Alibunar kamion za skupljanje i odnošenje smeća.

Vredna donacija kompanije Elicio NV Vredna donacija kompanije Elicio NV Elicio.rs

Trenutno se smeće organizovano iznosi samo u Alibunar, Seleušu i Lokvama. JKP "Univerzal" raspolaže zastarelim vozilom koje nije adekvatno za ovu namenu. Smeće se izvozi i iznajmljenim traktorima, koji ne mogu da pokupe svo smeće, pa se građani bune zbog toga. 

Mi praktično nemamo kamion za odnošenje smeća. Traktor koji imamo nije naš več iznajmljujemo za odnošenje smeća. Radimo sa starim sredstvima i to je do sada bilo gotovo nemoguće izdržati. Imamo stalni pritisak meštana jer i oni imaju pritužbe na odnošenje smeća, izjavio je za RTS, Vlasto Marić, direktor JKP "Univerzal".

Belgijska kompanija Elicio NV, donirala je, u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja, kamion ( mercedes econic) za  skupljanje i odnošenje smeća opštini Alibunar. Na osnovu prethodno potpisanog ugovora, predsedniku opštine Alibunar Predragu Beliću donaciju je predao direktor kompanije Nicolas Bryunooghe.

Dobio sam puno podrške od opštine Alibunar u poslednjih nekoliko godina koliko smo ovde. Nadamo se da ćemo napredovati u izgradnji vetroparka, a donacija ovog kamiona je naš način da se zahvalimo, izjavio je za RTS, Nikolas Brynooghe.

Izuzetno dobra višegodišnja saradnja koja se pretvorila u jedno pravo partnerstvo koja je rezultirala u ovako vrednu donaciju za opštinu Alibunar. Dobili smo ovaj kamion za odnošenje smeća koji je bio neophodan, zaista u 21. veku mislim da moramo da uhvatimo korak sa razvijenim svetom, i da počnemo da živimo kao svi pristojni ljudi, izjavio je za RTS, Predrag Belić, predsednik Opštine Alibunar.

Kompanija je spremna da počne da gradi vetroparkove odmah nakon što Republika Srbija usvoji neophodne podzakonske akte.

 Položili smo veoma vredne bankarske garancije Ministarstvu energetike i dobili privremeni status povlašćenog proizvođača. Tim potezom mi smo pokazali  smo ozbiljnost našeg investicionog kapaciteta, ali i poverenje u Srbiju, koju vidimo kao dobro mesto za investiranje. Očekujemo da će, u skladu sa Zakonom o energetici, uskoro biti usvojen model Ugovora o otkupu električne energije kako bismo mogli da pristupimo finalizaciji projekta i izgradnji vetroparkova, zaključio je Bruynooghe.

Kompanija Elicio NV, članica grupacije Netxys, belgijskog giganta u oblasti energetike i telekomunikacija, preuzela je sredinom prošle godine vlasništvo nad privrednim društvom Electrawinds S. Kompanija planira izgradnju vetroparkova Malibunar ( 8 M) i Alibunar ( 42 MW). Izgradnja vetroelektrana obezbediće energetsku sigurnost za žitelje opštine Alibunar, kao i nova radna mesta.

Kamion koji je donirala kompanije Elicio NV, Mercedes Econic, vredan je više od 3 miliona dinara.

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00