petak, 14. avgust 2015.  11:49h
Pročitano 883 puta

Otvaranje igrališta i Pogačijada

Stari park za decu, koji je angažovanjem Mesne zajednice, dobio novo ruho, otvoren svečano u Dobrici. Na isti dan povodom seoske slave, održana Pogačijada.

Pogačijada Pogačijada Ilustracija(cookingwithzokie.wp)

Otvaranje novog dečijeg igrališta, usledilo je nakon višenedeljnih radova na mesnom parku u Dobrici. Stari park je dobio novo ruho u vidu sređenih tobogana, ljuljaški. klackalica, klupa i drugih rekreativnih sadržaja. Svečanom otvaranju parka, prisustvovali su predsednik Saveta Mesne zajednice, Živan Ristin, član Opštinskog veća, Danijela Lončar. Mnogobrojna deca nestrpljivo su čekala kraj svečanosti, ne bi li isprobala nove igračke. 

Institucije podržale manifestaciju i rekonstrukciju:

Pogačijadu, manifestaciju koja se održala u Dobrici, kao i investiciju u rekonstrukciju parka u Dobrici, finansijski su podržali Mesna zajednica Dobrica, i Opština Alibunar. 

Takmičenje u kulinarskim i pekarskim veštinama, nastavilo se u prostorijama Udruženja žena "Dobričanka". Žiri je stavljen na velike muke, imajući pred sobom širok asortiman peciva. Samo pravi stručnjak uspeo bi da izdvoji najbolje. Predsednik Mesne zajednice, Živan Ristin, i predsednik udruženja žena, Jelena Velja, uručili su zahvalnice i pehare najuspešnijim takmičarima. Titulu najukusnije pogače ponelo je Udruženje žena "Sava Kovačević" iz Zrenjanina, drugo mesto Marija Bugarčić iz Ilandže, a treće Udruženje "Dobra Volja" iz Izbišta. 

Zdrav život, druženje, i ulaganje u budućnost dece, pozdravili su meštani. Danijela Lončar naglasila je da ovakvu riznicu kulinarskih umeća treba negovati i u budućnosti, jer na taj način čuvaju se tradicija i običaji. 

 

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00