petak, 28. avgust 2015.  14:05h
Pročitano 1843 puta

OŠ "Bratstvo i jedinstvo" dobila rekvizite za fizičko

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio sportske rekvizite za osnovne škole. OŠ "Bratstvo i jedinstvo" jedna od 32 škole koja je dobila donaciju.

Osnovna škola "Bratstvo i jedinstvo" Osnovna škola "Bratstvo i jedinstvo" Jovan Klopoćan

Osnovna škola "Bratstvo i jedinstvo" iz Alibunara uprkos školi koja se nalazi u opštinskom mestu, i koja bi prema tome trebala da ima jednu od najsavremenijih sali za fizičko vaspitanje kako bi se deca pravilno razvijala i odrastala, još uvek časove ovog predmeta drži u zaostaloj garaži za držanje uglja, koja je preuređena još pre 20 godina kada se grejanje škola prešlo sa čvrstog goriva na gas. Zidanje velike sale koja je započeta pre skoro 10 godina, još uvek nije završena, niti se završava.

Pokrajinski sekretarijat, u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine, organizovao je demonstraciju sportskih rekvizita u Sokolskom domu u Novom Sadu. Ovom prilikom deca su mogla da pogledaju i isprobaju jedan broj rekvizita. Predstavnicima škola omogućeno je da pogledaju kako rekviziti izgledaju, i nakon primopredaje, održano im je predavanje o značaju ovakvih projekata za razvoj najmlađih.

Deci alibunarske škole ovo će značiti mnogo, jer će u zimskim mesecima moći da treniraju i pojedine sportske veštine. Prilikom izbora rekvizita, prema rečima Marinke Tepić, pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, vodilo se računa da se kod dece angažuju sve vrste mišića, bez obzira da li se radi o individualnom ili timskom radu, kako bi se poboljšalo zdravlje dece.

OŠ "Bratstvo i jedinstvo" iz Alibunara, jedna je od trideset dve škole iz Vojvodine koja je dobila rekvizite za sport i gimnastiku.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Komentari  

+1 #1 gospodin iz mase 29-08-2015 18:09
a fiskulturna sala još nije završena, a ne samo što nije završena nego se svaki put uradi nešto pre izbore...
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00