nedelja, 30. avgust 2015.  15:02h
Pročitano 978 puta

Završetak Letnjih dana za Veliku Gospojinu

"Letnji dani" završeni spletom narodnih igri i hora. Dobro druženje najavljeno i za sledeću godinu.

Velika Gospojina Velika Gospojina Jovan Klopoćan

Trinaest dana manifestacije "Letnji dani Alibunara" u avgustu mesecu, iza sebe ostavili su nova prijateljstva, nova znanja o zdravlju i sportu, kao i zadovoljstvo starijih sugrađana jer su mlađe generacije uspešno nasledile tradiciju svojih predaka. Bilo je tu i takmičenja u fudbalu, košarci, memorijalni turnir u rukometu, dečijih letnih igara, nadmetanje u kuvanju riblje čorbe.

Turnir u malom fudbalu:

Dodela pehara i nagrada pobedniku turnira u malom fudbalu održana je u četvrtak 27. avgusta. Pehar je odnela ekipa iz Pančeva koja je domaćina savladala sa 6:1. Nagrada je bila 100.000 dinara za prvo mesto.

Koncert za Veliku Gospojinu održan je u centru Alibunara, gde su nastupili kulturno umetnička društva. Prvi ansambl KUD "Mladost" je uz koreografa Živka Oparnice izveo Igre iz Gornje Resave, Banatske igre i Igre iz Crnje Trave. Srednji dečiji ansambl odigrao je Igre iz Leskovca, a najmlađi ansambl se predstavio Igrama iz Šumadije. Građani su ih počastili zasluženim gromoglasnim aplauzom.

Građanima su se predstavili i KUD "Laza Nančić" iz Vršca i KUD "Studenjak" iz Resnika kod Kragujevca. Vrščani su odigrali Igre iz Kobišnice, i Igre iz Gnjilana, a Kragujevčani odigrali su Žensko Graorsko oro i Igre iz Lepenice. 

Koncert je obogatio nastup crkveno-gradskog hora "Sveta Tri Jerarha". Članovi su uz dirigenta Zdravka Krsmanovića otpevali himnu "Bože pravde", Svjat, Dostojno jest, Budi Imja Gospodnje, i Mnogaja ljeta.

Čast da zatvori ovogodišnje "Letnje dane" u Alibunaru pripala je Davoru Petroviću, predsedniku Saveta Mesne zajednice Alibunar. Petrović se zahvalio učesnicima koncerta i pohvalio sve takmičare na fer igri i sportskom duhu koji su pokazali na terenu. Zahvalio se i građanima što su posetili manifestaciju u takvom broju, i da će se videti već sledeće godine kada ih očekuju nova takmičenja. 

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00