utorak, 1. septembar 2015.  09:45h
Pročitano 1259 puta

Počela školska godina

Počela školska godina u opštini Alibunar. Bezbednost dece prioritet.

Počela školska godina Počela školska godina Ilustracija (unicef.rs)

Nova školsku godina u opštini Alibunar, počela je za više od 2000 dece. Oko 200 učenika, u pratnji roditelja, selo je prvi put u školske klupe. Najviše prvaka bilo je u Vladimirovcu, dok se najmanje dece koje su prvi put napisale "Školski rad" našlo u Janošiku.

Bezbednost dece prioritet:

U periodu od 1. do 30. septembra ove godine, saobraćajna policija vršiće pojačan nadzor saobraćaja u blizini škola. Cilj akcije je bezbednost đaka, posebno dece koja su prvi put krenula u školu. Policija će jedan sat pre početka, i jedan sat po završetku nastave vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja.

Na teritoriji opštine Alibunar, sve škole spremno su dočekale novu školsku godinu. Većina škola je letnji raspust iskoristila da bi sprovela određene infrastrukturne radove, kako bi poboljšala uslove školovanja. U Banatskom Karlovcu, sredstvima Opštine Alibunar, škola je uspela da sredi četiri učionice, zbornicu, toalete i sportsku salu. 

Školska godina počela je i za 120 srednjoškolaca Ekonomsko trgovinske škole "Dositej Obradović". Školu trenutno pohađa više od 500 učenika u smerovima za ekonomskog tehničara koji je najzastupljeniji, konobara i kuvara. Nastave se u dve smene, obavljaju u savremenim učionicama i kabinetima. 

Prevoz dece u opštini Alibunar i ove godine spremno je dočekalo JATP "Alibunar" sa svojim voznim parkom. Đake će prevoziti šest autobusa.

Zimski raspust podeljen je u dva dela. Prvi je prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, predviđen 31. decembra i trajaće to 8. januara 2016. godine, a prvo polugodište završava se 29. februara kada počinje drugi deo raspusta i trajaće do početka drugog polugodišta, 17. februara.

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00