subota, 5. septembar 2015.  13:09h
Pročitano 992 puta

Novi putevi do njiva

Uloženo 17,5 miliona dinara u sređivanje ratarskih puteva. Sledi sređivanje kanalske mreže

Sređen ratarski put Sređen ratarski put Ilustracija

Opština Alibunar iz fonda predvođenog za razvoj i infrastrukturne projekte, izdvojila je 17,5 miliona dinara za rešavanje ratarskih puteva. Sređeno je 4,5 kilometra ratarskog puta u Dobrici i Novom Kozjaku.

Ratari ovog kraja su zadovoljni urađenim putevima jer mogu brže i lakše da stignu do svojih njiva. Najbitnije je da putevi nisu više u onakvom stanju gde se od silnih rupa, noseće mašine oštete od poskakivanja, kao i da se prikolice ne oštete tokom transporta, tvrdi nam poljoprivrednik iz Dobrice.

Ovo je prvi put da odjednom izgradimo 4,5 kilometra atarskih puteva, što će ratarima omogućiti bolji pristup i bržu komunikaciju. Naša opština je uspela da i u ovim kriznim vremenima izdvoji velika sredstva za ovu namenu i to od zakupa poljoprivrednog zemljišta, ali i iz budžetskih rezervi, za RTS kaže Predrag Belić, predsednik opštine Alibunar.

U Opštini Alibunar planiraju da srede i kanalsku mrežu, pošto je od ovih suša sada to najjednostavnije, a sve kako se ne bi ponovio scenario od prošle godine kada su ratari trpeli zbog plitkih kanala. 

 

Autor:  rts.rs/Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Komentari  

0 #1 gospodin iz mase 06-09-2015 12:15
kampanja nam stiže
Odgovori

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00