sreda, 9. septembar 2015.  12:20h
Pročitano 704 puta

Prva saradnja Rodoljuba Šabića i portala Alibunar MOJKraj.rs

Opština Alibunar nakon žalbe povereniku za informacije od javnog značaja, dostavila tražene informacije. Uskoro objava informacija.

Poverenik Poverenik Ilustracija

Nakon pisanja teksta o načinu tretiranja informacija od javnog značaja Opštine Alibunar, redakicija Alibunar MOJKraj.rs obratila se nadležnom Povereniku. Pravnim sredstvom obrazloženo je da zamena teza kroz slanje potpuno progrešne dokumentacije od strane ovlašćenog lica, zapravo se krši Zakon. Brzim reagovanjem nadležnih u Povereništvu, nadležni organ je pre 5 dana uručio adekvatnu dokumentaciju.

Evropske vrednosti, za koje se građani bore već deceniju i po, nalažu da transparentnost ophođenja organa vlasti, kako u određenim odlukama, tako i prema novcu, jeste imperativ demokratskog društva. Ukoliko ona posivi ili nestane, društvo postaje pogodno tlo za nepotizam i partokratiju, a porez koji građani plaćaju postaje izborni plen. 

Iako je prošlo skoro dva meseca od podnošenja zahteva do adekvatnog odgovora, redakcija je sigurna da će ubuduće Opštinska uprava Alibunar brže i celishodnije dostavljati ove informacije. Zahvaljujemo se Povereniku za informacije od javnog značaja, na uspešnoj saradnji i nadamo se da će takav odnos biti nastavljen i ubuduće.

U danima pred nama, objavićemo podatke dobijene od ovlašćenog lica Opštine Alibunar.

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00