subota, 12. septembar 2015.  17:17h
Pročitano 1645 puta

Sportski tereni za sve Vladimirovčane

Škola u Vladimirovcu Škola u Vladimirovcu http://www.sio.vojvodina.gov.rs/

 

Vladimirovčani dobili terene

Još jedno malo južno-banatsko selo Vladimirovac, obradovalo je svoje đake pravim malim sportskim centrom u okviru Osnovne škole „1.Maj“ čiju je izgradnju finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Ulaganjem od skoro 10 miliona dinara napravljen je mini pič terena sa veštačkom travom i izgrađen je i presvučen košarkaški terena kojim se Vladimirovčani mogu podičiti sada kao jedinstvenim na celoj svoje Opštine Alibunar. Otvarajući i zvanično nove terene, koje đaci i žitelji Vladimirovca već uvelko koriste, resorna sekretarka gospođa Marinika Tepić poželela je da upravo ovi tereni postanu centar njihove svakodnevnice i najbezbednije mesto u selu.

Činjenica je da živimo u vremenu otuđenosti, kada su okupljanja na sportskim igralištima na kojima deca osim što se bave fizičkom aktivnošću stiču i prave prijatelje, zamenile igrice na kompijuterima i društvene mreže. Želimo da to više ne bude tako i trudimo se da svoj deci obezbedimo prostor na kojem oni mogu da se bave sportom, a pogotovu školarcima i mladima iz malih sredina jer je njima to svakako potrebnije. Ulaganjima kao što su ova trudimo se da im pružimo sve ono što imaju i deca iz velikih gradova i mesta - izjavila je gospođa Tepić.

Izgradnja i presvlačenje košarkaškog terena i izgradnja mini pič terena sa veštačkom travom samo je još jedna od naših investicija u razvoj školskog sporta u AP Vojvodini. Veoma nam je važno da sve škole u Vojvodini imaju potrebne uslove za izvođenje časova fizičke kulture jer je ovaj predmet najvažniji za pravilan razvoj naše dece. Činimo sve što je u našoj moći da im to i omogućimo, pa smo tako nedavno sve osnovne škole koje nemaju salu za fizičko vaspitanje ili ga sprovode u adaptiranim učionicama opremili neophodnim sportskim rekvizitima - završila je Marinika Tepić, sekretarka za sport i omladinu.

Autor:  sio.vojvodina.gov.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00