ponedeljak, 21. septembar 2015.  08:40h
Pročitano 1180 puta

Spojena 4 komunalna preduzeća

Ušteda je navela čelnike Opštine Alibunar da JKP "Univerzalu" pripoje komunalna preduzeća iz Ilandže, Vladimirovca i Banatskog Karlovca. 

JKP "Univerzal" Alibunar JKP "Univerzal" Alibunar Elicio

Opština Alibunar u sektoru komunalnih usluga odlučila se na uštedu kroz pripajanje više komunalnih preduzeća JKP "Univerzal"-u. Na ovaj način se koristeći istu mehanizaciju a kroz bolju organizaciju radne snage, prema tvrdnjama ostvaruju značajne uštede. 

Ni jedno od ova četiri pomenuta preduzeća nije imalo dovoljno ljudi, sredstava i tehnike da posluju nesmetano. Efekti su vidljivi na terenu, ovaj deo smo sredili uz pomoć tri preduzeća, mobilisali smo ljude ovih dana i uspeli smo da sredimo stanje. Imamo i mehanizaciju u svim mestima gde postoje deponije, koje sređujemo sa grejderom i više nema razbacivanja smeća po okolnim njivama, objašnjava za RTV Vlasto Marić, direktor JKP "Univerzal".

Odnedavno u skopu ovog komunalnog preduzeća nalazi se i poljočuvarska služba. Prema stavu lokalnih ratara, poljočuvari su zaslužni za iskorenjavanje sitnih krađa u atarima širom opštine. 

Kako Alibunar MOJKraj saznaje, ideja je da se sva komunalna preduzeća u opštini Alibunar pripoje "Univerzal"-u. Zbog negodovanja stanovnika u tim mestima, za sada se takav poduhvat ne odvija. Više o celom problemu, portal će pisati u narednom periodu.

Autor:  rtv.rs/aleksandar kraćun
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #1 Zabrinut 21-09-2015 15:12
neće ovo na dobro da izađe, mnogo poštenih na jednom mestu nikada na dobro nije izašlo, niti će!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00