utorak, 29. septembar 2015.  03:58h
Pročitano 1986 puta

Vratio se Bogdan Mihajlov

Bogdan je ove godine krajem jula otputovao za Ameriku na operaciju. Doček na aerodromu priredili mu drugari iz škole.

Dr Park i Bogdan Dr Park i Bogdan Danijela Mihajlov

Rođen sa cerebralnom paralizom, Bogdan Mihajlov, petnaestogodisnjak iz Alibunara, imao je problema sa samostalnim hodanjem . Iako je prošao četiri operacije u Rusiji i dve u Srbiji, još uvek nije bio u mogućnosti da se samostalno kreće bez pomagala.

Velika želja da se potpuno oporavi i živi kao njegovi drugari koji su uvek bili uz njega, pomoglo mu je da ostane mentalno očuvan i da istraje u svom nastojanju da prohoda. Doktor Park sa klinike u Sent Luisu, čovek koji je celokupan svoj život posvetio radu sa ovakvom decom, obećao je Bogdanu i njegovim roditeljima da mu može pomoći. 

Bogdanovi roditelji zahvalni su i predsedniku opštine Alibunar, Predragu Beliću uz čije zalaganje su čelnici Ministarstva zdravlja pristali da finansiraju celokupan iznos operacije. Put za Sent Luis usledio je krajem jula meseca. Nakon dva meseca provedenih u klinici, Bogdan je prošao neurološku operaciju kičme i operaciju kolena:

Bogdan je dobro, obe operacije su urađene i sve je dobro prošlo. Sada mu predstoji oporavak i vežbanje. Trenutno hoda sa štakama,još su mu noge slabe - kazala nam je Bogdanova majka, Danijela Mihajlov.

Bogdan je imao i iznenađenje pri dolasku. Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, doček su mu priredili drugari. Srećni su što se njihov junak vratio, i nadaju se partijama košarke kada se Bogdan oporavi. 

 

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00