ponedeljak, 12. oktobar 2015.  06:25h
Pročitano 1191 puta

Žene iz opštine Alibunar na Sajmu stvaralaštva

Na sajmu u Bačkoj Palanci četiri udruženja iz opštine Alibunar. Posetioci oduševljeni ručnim radovima.

Etno Art Brakos Alibunar Etno Art Brakos Alibunar Violeta Jovanov Peštanac

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini organizovao je Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Domaćini ovog sedmog po redu tradicionalnost sajma, bili su AP Vojvodina i Opština Bačka Palanka, a manifestacija promoviše ženski aktivizam na lokalnom nivou.

Na platou ispred zgrade Opštine sve je vrvelo od ljudi koji su došli da se upoznaju sa članovima, radom i proizvodima koje su udruženja predstavila na svojim štandovima.

Opština Alibunar ponosno poslala svoje predstavnike:

Udruženje žena "Etno art Brakos Alibunar" na svom štandu predstavilo je domaće nošnje i druge radove iz domaće radinosti. Udruženje žena "Dobričanke" izložilo je fenomenalne ručne radove. Na štandu su se našle izrezbarene i slikane flaše, vezene krpe i slično. 

Udruženje žena "Vredne ruke Banata" iz Vladimirovca, iznele su ručno vezene korpe, kutije za kolače. Okupljene građane najviše su oduševili prelepi stolnjaci. Iz Vladimirovca svoje proizvode je izložilo i Udruženje povrtara i prerađivača "Vladimirovac. 

Najukusnije poslastice po mišljenju okupljenih građana, napravilo je Udruženje žena "Zlatne ruke" iz Lokava. Na štandu našle su se torte, sitni kolači, i ono što Banaćani najviše vole - kolači sa makom.

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #1 garava 12-10-2015 18:10
Steta,izostavili ste sliku onog najsladjeg i najlepseg standa "ZLATNE RUKE" Lokve
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00