četvrtak, 12. novembar 2015.  09:53h
Pročitano 981 puta

Rampa za preglede žena iz Alibunara

Zbog žena iz Alibunara i Plandišta, Vrščanke ne mogu da stignu na red kod ginekologa u domu zdravlja. Prinuđene na privatne ordinacije.

Pregled samo u Alibunaru Pregled samo u Alibunaru Aleksandar Kraćun

Poslednjih dana više od 150 žena dnevno pregleda se u ženskom dispanzeru vršačkog Doma zdravlja. Razlog je navala žena iz opštine Alibunar i opštine Plandište. Situacija je dovela da Vrščanke ne mogu da se pregledaju kod svog ginekologa pa moraju u privatne ordinacije.

Dr Rodika Petku, pomoćnik direktora vršačkog Doma zdravlja, izjavila je da joj nije jasno šta je uticalo na toliki priliv pacijentkinja iz Alibunara jer tamošnji Dom zdravlja ima ginekologa. 

Naš dispanzer je najsavremeniji u regionu, pa pretpostavljam da je to motiv ženama iz Alibunara da dolaze kod nas. U dogovoru sa direktorkom alibunarskog Doma zdravlja, žene iz opštine Alibunar više nećemo pregledati . kaže za Večernje novosti, dr Rodika Petku.

Plandište izuzetak:

Dom zdravlja u Plandištu ostao je bez ginekologa jer je tamošnja doktorka otišla u penziju. Iako prema normativima Dom zdravlja može da zaposli novog ginekologa, ili da uzme na ugovor kako bi se problem nedostatka kadra rešio, u Plandištu su se odlučili za najlakše rešenje - da problem prebace na Vršac. U vršačkom Domu zdravlja smatraju da je problem rešiv ali da pacijenti ne treba da trpe zbog toga, te će žene iz opštine Plandište nastaviti da pregledaju.

 

Autor:  (Izvor: Večernje novosti)
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00