četvrtak, 10. decembar 2015.  01:21h
Pročitano 822 puta

Unija žena SNS protiv nasilja nad ženama

Građani su imali priliku da prisustvuju tribini koja je bila posvećena borbi protiv nasilja nad ženama. Poslata je jasna poruka - SA REČI U AKCIIJU!

SO Alibunar SO Alibunar Aleksandar Kraćun

Unija žena Srpske napredne strane Alibunar, organizovala je tribinu "Nulta tolerancija za nasilje prema ženama i devojčicama". Ovom prilikom je poslata jasna poruka da bi aktivna politika borbe protiv nasilja nad ženama trebala da se ogleda u njenoj zastupljenosti tokom čitave godine, kao i da je potrebna bolja sistemska institucionalizacija ženskih ljudskih prava kako bi se zaštitile žrtve nasilja od strane državnih organa. 

U prepunoj sali Skupštine opštine Alibunar pričalo se o mnogobrojnim slučajevima i obeshrabrujućim statističkim podacima koje ukazuju kako na ogroman broj slučajeva nasilja nad ženama, tako i na izostanak rekacije državnih organa. Pripadnice lepšeg pola Srpske napredne stranke, koje su vodile tribinu, ukazale su da se kao i sa drugim, tako i sa ovim problemom hvata u koštac i prelazi sa reči u akciju. Pored edukacije stanovništva i osnaživanje žrtava u prijavljivanju nasilnika, njihov plan je da se obezbede institucije koje će pravovremeno reagovati i time sprečiti nasilje. 

Ispred sale svoj doprinos dalo je i Udruženje žena "Etno Art Brakos" koje je izložilo najlepšu tradicionalnu nošnju i druge proizvode iz domaće radinosti. 

 

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00