utorak, 15. decembar 2015.  13:34h
Pročitano 855 puta

Dan Biblioteke opštine Alibunar

 

Održan "Dan biblioteke" u sali SO Alibunar. Gosti večeri bili Ekstra Nena i profesor Jovan Đorđević

Dan Biblioteke Dan Biblioteke Aleksandar Kraćun

Biblioteka opštine Alibunar prava je riznica znanja i tradicije stanovnika sa ovog podneblja. Tako smeštena u malom lokalu u centru Alibunara, ipak je pravo utočište za građane, pogotovo decu koja odbijaju da prihvate ono što im se servira sa malih ekrana, želeći da čitaju i time prošire sopstvenu pismenost, obrazovanje i kreativnost.

Manifestacija "Dan biblioteke" koja se održala u Alibunaru, okupila je veliki broj građana koji su uživali u izvođenju programa. Iznenađenje večeri bili su učenici gotovo svih škola opštine Alibunar, koji su skoro okupirali salu Skupštine, dok su se njihovi drugaru nadmetali u recitovanju i čitanju.

Gosti večeri bili su Snežana Berić i profesor Jovan Đorđević. Pod umetničkim imenom predstavljena, Ekstra Nena ulepšala je veče čitajući poeziju i izvođenjem kraćeg muzičkog programa.

Program Biblioteke koji ima za cilj da promoviše čitanje i knjigu, upotpunjen je izložbom Udruženja žena "Etno art Brakos" koje je predstavilo tradicionalnu nošnju i druge umetničke radove.

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00