četvrtak, 7. januar 2016.  00:02h
Pročitano 1033 puta

Univerzal u borbi sa snegom

 

JKP Univerzal pored obavljanja komunalnih usluga, zadužen je za održavanje lokalnih puteva u zimskom periodu. U planu je nabavka dodatne mehanizacije.

Grejder Grejder Vlasto Marić

JKP Univerzal koji je od skoro preuzeo vođenje komunalnih usluga u svim mestima opštine Alibunar, u svojoj nadležnosti ima i čišćenje lokalnih puteva. U borbi sa zimskim neprilikama pomaže im skoro dobijeni grejder od firme Windvision, koji lako izlazi na kraj i sa povećim smetovima. 

Imamo tačno raspoređene puteve prioriteta po mestima koje čistimo u saradnji sa Direkcijom za izgradnju i uređenje opštine Alibunar. Sneg nam neće biti problem jer se grejder pokazao odlično, a imamo i dasku za traktor. U planu je nabavka utovarivača ULT-160 za čišćenje snega, ili kombinovane mašine "Skip" - kazao nam je Vlasto Marić, direktor JKP Univerzal.

Pored redovno zaposlenih radnika koji od skoro imaju i odgovarajuću radnu opremu, u "Univerzalu" povremeno rade i osobe upućene iz Centra za socijalni rad. Iako se ispostavilo da angažovanje socijalno ugroženih osoba zapravo brilijantna ideja, ona za ovo preduzeće predstavlja i dodatni problem. 

Imamo skoro 200 osoba na spisku, koji su dužni da rade 4 sata nedeljno. Problem je što se jedan deo ljudi ne odazivaju redovno, pogotovo u zimskom periodu, što otežava planiranje radova. Pohvala za one koji su redovni i mnogo nam pomažu oko uređenja parkova - izjavio je Marić.

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00