nedelja, 31. januar 2016.  01:34h
Pročitano 1331 puta

Lov na banatsku lisicu

 

Lovačko udruženje organizovalo tradicionalnu 13. hajku na banatsku lisicu. Manifestaciju obeležila dobra organizacija i veliki odziv lovaca.

Lovačko udruženje "Srndać" Alibunar Lovačko udruženje "Srndać" Alibunar Ilustracija (an1mal.org)

Rekordnih 600 lovaca učestvovalo je 30. januara, u tradicionalnoj akciji "Lov na banatsku lisicu". U ataru Lokava i Seleuša, u jednom danu odstreljeno je pet lisica i u dobroj meri od ovog predatora zaštitila najpoznatije banatsko lovište, kao i pernatu živinu ovdašnjih poljoprivrednih gazdinstava.

Predsednik lovačkog udruženja „Srndać“, Slobodan Jovanović je objasnio da se lov na banatsku lisicu na teritoriji opštine Alibunar organizuje trinaestu godinu zaredom.

Kao što možete videti veliki broj lovaca je ove godine krenuo u hajku na banatsku lisicu. Vrlo smo zadovoljni odzivom. Ovogodišnja hajka se kretala u ritu između mesta Seleuš i Lokve, gde je praktično banatska lisica najbrojnija. O sigurnosti lovaca na terenu se brinu lovnici, koji su odlično uvežbani za hajku na lisicu - izjavio je Jovanović.

Veliku zainteresovanost za ovu akciju pokazali su i lovci iz zemlje i regiona. Pored lisice, na opštinskom lovištu se mogu naći i zečevi, fazani srneća divljač, a na obodima Deliblatske peščare i šakal.

Značajan doprinos besprekornoj organizaciji čitave manifestacije, kao i druženju nakon lova, dala je i Turistička organizacija opštine Alibunar. 

Autor:  izvor:blic.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00