petak, 26. februar 2016.  00:36h
Pročitano 1984 puta

Pripreme pred sezonu na Belom bageru

Dobrovoljne akcije ribolovaca, kao i donacije građana obeležile pripremu na jezeru "Beli bager". Najavljene su nove manifestacije.

Pripreme pred sezonu na Belom bageru Marin Milenković

Udruženje sportskih ribolovaca "Peščara" započelo je pripreme na jezeru "Beli bager" u Banatskom Karlovcu. Stara i dotrajala tabla na glavnom putu, zamenjena je novom, daleko lepšom, koja će privući nove posetioce i olakšati im dolazak do jezera. 

Da je Beli bager zadužbina svih građana naše opštine, pored dobrovoljnih akcija članova "Peščare", pokazuju i donacije građana Banatskog Karlovca. Mladi preduzetnik, Nikola Ranković, obezbedio je 5 tona đubriva koje će Udruženju poslužiti za obogaćivanje zemlje i uzgoj riblje mlađi. Akcija pošumljavanja dela oko jezera biće omogućena donacijom Željka Lalića, koji će u maju mesecu pokloniti sadnice Paulovije. 

Iz USR "Peščara" najavili su nam i novu manifestaciju:

Ove godine započinjemo manifestaciju "Plovkom protiv poroka". Planirano je da učesnici budu deca do osmog razreda. Ovime želimo da promovišemo sport među mladima, zabavljamo se, i pokažemo im prave vrednosti, - izjavio je Marin Milenković, predsednik USR "Peščara.

Besprekorna saradnja sa Turističkom organizacijom opštine Alibunar i predstavnicima opštine, obeležila je proteklu godinu i ostavila značajne rezultate. Stoga se iz udruženja nadaju nastavkom ovakve saradnje i u novoj sezoni. 

Novu sezonu obeležiće i saradnja sa Sportskim savezom opštine Alibunar, kao i sa svim udruženjima sportskih ribolovaca južnog Banata. Udruženja ribolovaca iz okolnih zemalja, Rumunije, Mađarske i Hrvatske, najavili su bližu saradnju sa USR "Peščara", i redovnije prisustvo na sada već regionalnoj turistickoj lokaciji, jezeru "Beli bager".

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00