ponedeljak, 11. april 2016.  00:26h
Pročitano 1191 puta

Udruženje žena i KUD Mladost u Vrnjačkoj Banji

Na 13. sajmu stvaralaštva, Etno art Brakos i KUD "Mladost" predstavljali opštinu Alibunar.

Sajam stvaralaštva "Zlatne niti" Sajam stvaralaštva "Zlatne niti" Nemanja Jovanov

Sajam narodnog stvaralaštva "Zlatne niti", održan u Vrnjačkoj Banji, okupio je izlagače iz 90 gradova Srbije i regiona. Međunarodni karakter manifestaciji dali su i gosti iz Austrije, Slovenije, Norveške, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Palestine i Francuske.

Udruženje žena "Etno art Brakos" učestvovalo je ove godine na manifestaciji "Zlatne niti" u Vrnjačkoj Banji. U hotelu "Zvezda" članice predstavile su umeće veza, zlatoveza, tkanja, pletenja i šivenja, a posetioci si bili oduševljeni tradicionalnom nošnjom koju su izvezlo udruženje.

KUD "Mladost" iz Alibunara, brojnoj publici predstavio se koreografijama: Igre iz Gornje Resave, Rumunske igre iz Banata i Igre iz Crne Trave. Nošnju koju je prvi ansambl nosio u rumunskim igrama, izvezle su članice Etno art Brakos.

Na kraju manifestacije, na kojoj su se predstavili izlagači iz iz Srbije i zemalja u okruženju, jednoglasna je odluka da su svi pobednici. U jednom su uspeli sigurno, a to je da na najbolji način predstave narodnu nošnju, tradicionalna jela i običaje krajeva iz kojih dolaze.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00