utorak, 14. jun 2016.  00:56h
Pročitano 1659 puta

Sladak vikend na Devojačkom Bunaru

U srcu Deliblatske peščare, u naselju Devojački Bunar u subotu i nedelju, 11. i 12. juna održana je manifestacija "Sladak vikend na Devojačkom Bunaru" sa ciljem turističke promocije ovog dela Banata.

Državni posao Državni posao

U subotu, 11. juna izlagači su predstavili svoju ponudu posetiocima, a u nedelju, 12. juna održana je konferencija pod nazivom „Kako povećati atraktivnost vikend destinacija", sa ciljem edukacije lokalnih struktura usmerenih ka turizmu kao privrednoj grani koja pokazuje rast u proteklom periodu.

standcrop
Projekat "Sladak vikend na Devojačkom Bunaru" finansiran je od strane Evropske unije kroz IPA program prekogranične saradnje Rumunija - Republika Srbija, a implementiran je od strane opštine Alibunar i organizacije Euroland Banat iz Rešice (Rumunija). Cilj konferencije je da se promoviše turizam, posebno u regionu Banata, Delibatske peščare i opštine Alibunar, koja i gazduje najatraktivnijim delom peščare.

devojackicrop

Učesnici skupa su ukazali ne neophodnost saradnje i veće povezanosti s lokalnom samoupravom, sa željom da se istaknu prednosti vikend turizma u ovo brzo i skupo vreme, gde Srbija vidi svoju veliku šansu u regionu. Razmenjene se nove ideje i stara iskustva uz dobru hrani i sjajnu muziku.

beliccrop

"Sladak vikend na Devojačkom bunaru" je zapravo projekat kroz koji promovišemo tzv. vikend destinacije i njihove prednosti za sve ljubitelje prirode i kvalitetnog ugođaja. Na teritoriji naše opštine Alibunar, nalazi se ovo prelepo izletište Devojački bunar, koje zapravo predstavlja i najfrekfentniji i najatraktivniji deo Deliblatske peščare za turiste. Želim da istaknem da je Deliblatska peščara, kao specijalni rezervat prirode, sama po sebi vrlo zanimljiva destinacija za posetioce, a činjenica da ovde postoje desetine kilometara peščanih staza za penjanje, za šetnju, sportski tereni i otvoreni bazen sa termalnom vodom čine ovu destinaciju još atraktivnijom. Turističku ponudu našeg kraja obogaćuju i brojne turističke manifestacije koje se održavaju tokom cele godine: “Prvomajski uranak”, “Sabor pčelara”, “Hajka na banatsku lisicu”, i sl. Upravo smo se zato i okupili ova dva dana, da promovišemo turističke kapacitete, posebno u regionu Banata, Delibatske peščare i opštine Alibunar, i da vam pokažemo šta vam možemo ponuditi i kakvi domaćini možemo biti“,  istakao je predsednik opštine Alibunar, Predrag Belić, prilikom otvaranja manifestacije.

U zabavnom delu programa nastupile su Frajle, Državni posao, kao i devojačke pevačke grupe "Perla" i Pavel Jozef Šafarik".

Menadžer projekta je naš poznati muzičar Antonije Pušić (Rambo Amadeus).

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00