ponedeljak, 18. maj 2015.  07:47h
Pročitano 444 puta

Sajam zapošljavanja u Pančevu

PANČEVO - Nekoliko stotina nezaposlenih Pančevaca posetilo je Sajam zapošljavanja na kome je radnike tražilo 36 poslodavaca. Na evidenciji Pančevačkre filijale koja pokriva Pančevo, Opovo, Kovin, Kovačicu i Alibunar trenutno je 22.500 nezaposlenih.


Na 17. Sajmu zapošljavanja u organizaciji pančevačke filijale ponuđeno je više od 300 radnih mesta. Najviše radnika potrebno je firmi iz Alibunara čiji je osnivač poznata italijanska kompanija koja se bavi proizvodnjom sportske obuće . Trenutno traže stotinu radnika a tvrde da će do kraja godine zaposliti još toliko.

"Pretežno su nam potrebni radnici koji imaju radno iskustvo u obućarstvu šivači, krojači i na jesen radnici na montaži obuće. Malo ima ljudi sa radnim iskustvom u toj oblasti. Međutim, u dogovoru sa Nacionalnom službom za zapošljavanje mi ćemo organizovati i obuku za mlade", kaže Jonel Turkoane iz fabrike "Parilab".

Da bi brže našli zaposlenje mnogi od posetilaca Sajma kažu da su spremni da konkurišu i za posao koji nije u njihovoj struci.

Na Sajmu su predstavljene i letnje prakse za studente i osobe koje bi trebalo da steknu prva radna iskustva.

"Prijavljivanje traje do 29. Maja, a broj će zavisiti od stepena stručne spreme .Mi očekujemo da na letnjim praksama bude radno angažovano više od stotinu osoba", kaže Suzana Jovanović, gradska većnica za socijalna pitanja.

 

 

Autor:  rtvpančevo
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00