subota, 20. jun 2015.  13:23h
Pročitano 1527 puta

Počela predaja zahteva za regresiranje premije osiguranja

Zahtev za regresiranje premije osiguranja useva, plodova i životinja, podnosi se od 15. juna do 31 . oktobra.

Zahtev za regresiranje premije osiguranja useva, plodova i životinja, podnosi se od 15. juna do 31 . oktobra u Upravu za trezor. Zahtev se podnosi u dva primerka.

Uz zahtev se podnosi overena:
kopija polise osiguranja izdate od strane društva za osiguranje kod koga je podnosilac zahteva osiguran u periodu od 1. novembra prethodne do 31. oktobra tekuće godine i
potvrda o izvršenom plaćanju ukupne premije osiguranja.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine ima i ove godine 400 miliona dinara na raspolaganju za podsticanje osiguranja. Izmenom Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, maksimalna površnina na kojoj se može ostvariti povraćaj premije osiguranja u iznosu od 40% bez poreza je ograničena na 20 hektara. Ako znamo da je kod nas procenat onih koji se osiguravaju kao i površine koje su osigurane, dosta nizak u odnosu na zemlje u okruženju, želeli smo da saznamo kako se ova mera odrazila na broj osiguranika ove godine u odnosu na prošlu godinu. Stim u vezi, razgovarali smo sa Petrom Ubavinom, direktorom filijale DDOR-a Novi Sad u Rumi.

Svake godine sve veći broj osiguranika svoje poverenje poklanja kompaniji “DDOR Novi Sad” a.d.o., kao jednom od lidera na tržištu osiguranja u Srbiji. Kompanija “DDOR Novi Sad” a.d.o. na teritoriji opština Rume i Iriga je i ove godine nastavila da beleži rast premije osiguranja useva i plodova i rast broja klijenata. Osnovni razlog tome je veoma visok kvalitet usluge, koji iz godine u godinu pružamo našim klijentima. Pravovremena procena šteta i brzina isplate šteta nemaju cenu, a tradicija DDOR-a duga više od 70 godina, kao i stručnost zaposlenih garantuju najviši kvalitet usluga i zadovoljstvo naših klijenata.Proizvodnja pod otvorenim nebom je visokorizična, svedoci smo učestale promene vremena i čestih nepogoda koje neminovno prouzrokuju štete na poljoprivrednim proizvodima. U takvim uslovima osiguranje useva i plodova, kao ekonomska zaštita poljoprivredne proizvodnje, postaje nužnost.Želim da naglasim da poljoprivrednici još nisu zakasnili i da i dalje mogu osigurati sve svoje kulture, ali i životinje, rekao je Petar Ubavin.

Shvatajući značaj poljoprivredne proizvodnje,a sve u cilju približavanja značaja osiguranja poljoprivredne proizvodnje, DDOR Novi Sad je i ove godine potpisao protokol o saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine, ali i sa pojedinim udruženjima poljoprivrednika kako bi što veći broj poljoprivrednika imao mogućnost da osigura svoju proizvodnju po najpovoljnijim uslovima. Postoji mnogo mogućnosti da se ostvare popusti prilikom potpisivanja polise osiguranja(masovnost, osiguranje svih površina, dogogodišnja uspešna saradnja…).

Na promovisanju osiguranja u Srbiji treba još raditi. Poljoprivreda kao kompleksan sistem, zahteva konstantan rad na edukaciji poljoprivrednika i promovisanju osiguranja proizvodnje. Imamo sve uslove da budemo na nivou razvijenih poljoprivrednih zemalja:imamo kvalitetnu zemlju, vredne poljoprivrednike, ali još ne možemo da zaustavimo prirodne nepogode. Ono što možemo da uradimo dok to ne budemo mogli, jeste da upravljamo rizikom na svom gazdinstvu osiguravajući naš trud i muku koju grad ubere za 5 minuta, završio je Ubavin.

Detaljnije o regresiranju osiguranja možete pročitati ovde.

Zahtev za regresiranje osiguranja možete preuzeti ovde.

Autor:  subvencije.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00