sreda, 24. jun 2015.  16:15h
Pročitano 1770 puta

Uspešna fabrika obuće u Alibunaru

Dragana Bogdanović iz Banatskog Karlovca sa ćerkama Aleksandrom i Tamarom radi u italijanskoj fabrici obuće "Parilab" koja od nedavno ima proizvodni pogon u Alibunaru.

Dragana Bogdanović iz Banatskog Karlovca sa ćerkama Aleksandrom i Tamarom radi u italijanskoj fabrici obuće "Parilab" koja od nedavno ima proizvodni pogon u Alibunaru.

Uspešno su prošle obuku za šivače, zajedno idu na posao i zadovoljne su kada kući donesu tri plate.

Znači nam zaposlenje za porodicu što smo sve tri zaposlene, blizu je od mesta stanovanja nekih sedam kilometara. Čuli smo da su potrebni radnici, prvo su se prijavile ćerke, pa onda ja, imale smo kratku obuku, kaže Dragana Bogdanović.

Nedavno sam završila srednju školu, ovo mi je prvi posao i prvo radno iskustvo, dobro sam se snašla, kaže Aleksandra Bogdanović.

Pojedini radnici bili su u Italiji na obuci da bi savladali sve detalje u radu mašina. Grešaka ne sme biti jer italijanska firma obuću plasira u 42 zemlje i mora se voditi računa o probirljivim zahtevima kupaca.

Mi smo se bavili ovde obućarstvom, ali nismo pravili te vrste cipela. Naučili smo neke cake koje nismo znali koje su jako bitne za naš posao, navodi Rozalija Černak, šefica krojačica.

"Parilab" je do sada u proizvodne pogone u Alibunaru uložio oko milion evra i planira da udvostruči broj radnika.

Sada imamo 112 zaposlenih, a kada budemo imali još jednu liniju za šivenje i jednu liniju za montažu zaokružićemo do kraja godine na oko 200 radnika, tvrdi Jon Magda, direktor.

Vlasnici su zadovoljni kvalitetom obuće iz ovog pogona. Produktivnost još ne ispunjava očekivanja, ali sa prijemom novih radnika na jesen u planu je da se ovde proizvodi dnevno od 800 do 1000 pari zimske i sportske obuće.

Autor:  rtv.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00