nedelja, 28. jun 2015.  11:48h
Pročitano 918 puta

Podsticaj za ugostitelje

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je danas sve zainteresovane ugostitelje da se do 30. juna prijave za učešće u akciji Vlade Srbije za podsticaj domaćeg turizma kroz subvencije za letovanje u Srbiji.

Ministarstvo je pozvalo hotele, zdravstvene ustanove, kao i pojedince koji pružaju usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turizma, da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja.

Precizirano je da će subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima biti moguće u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera, a vaučerom neće moći da se plaća hrana i piće, zdravstvene ili druge usluge poput boravišne takse. Na ovaj poziv mogu se prijaviti svi ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev ugostitelji iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Podeseća se da vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, što predstavlja maksimalni iznos sredstava koje građanin može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja. Vaučer se može koristiti od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine.

Obrasci prijava za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera dostupni su na internet adresi Ministarstva koje će sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviće ih na svojoj internet strani. Potencijalni korisnik vaučera moćiće da rezerviše smeštaj kod ugostitelja sa objavljene liste na osnovu čega će ugostitelj izdati potvrdu o rezervaciji koja je uslov za dodelu vaučera od strane Ministarstva.

U slučaju da korisnik vaučera koristi usluge smeštaja u većem iznosu od iznosa vaučera, ugostitelju se refundira iznos u vrednosti vaučera, a u slučaju da je vrednost vaučera veća od vrednosti pruženih usluga smeštaja, refundira se iznos sredstava u vrednosti pruženih usluga smeštaja.

Ugostitelji mogu na svakih 15 dana, a najkasnije do 20. novembra 2015. godine, da dostavljaju Ministarstvu zahtev za refundiranje sredstava za vaučere realizovane u prethodnom periodu. Rok za refundacija sredstava ugostitelju je 30 dana.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs , kao i na brojeve telefona: 011/3122867 i 011/3139 853.

Autor:  alo.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00