nedelja, 8. novembar 2015.  10:42h
Pročitano 2105 puta

Berač mu otkinuo ruku

Berač za traktor vlasniku otkinuo ruku zbog nemara. Povređeni Janošičanin nalazi se trenutno na VMA gde se bore za njegov život.

Apel na poljoprivrednike da pažljivo rukuju sa mašinama Apel na poljoprivrednike da pažljivo rukuju sa mašinama Ilustracija (youtube)

J.K. iz Janošika, u subotu je krenuo da skida kukuruz beračem. Kako saznajemo, Janošičanin je ne gaseći ni traktor ni kardan, počeo da čisti berač što je dovelo da mu valjci uvuku ruku. Za sada nije poznat razlog zbog kojeg je ovaj poljoprivrednik ostavio uključen kardan, ali veruje se da je u pitanju zanemarivanje opasnosti i nemar.

J.K. prevezen je kolima Hitne pomoći na VMA gde se zbog gubitka velike količine krvi, bore za njegov život. 

Učestale nereće:

Poslednjih godina sve je više nesreća prilikom čišćenja berača. Iako se isključivanjem kardana ili gašenjem traktora, otklanja svaka opasnost od povreda, ratari žrtvuju sopstvenu bezbednost kako bi brže obavili posao. 

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Komentari  

+1 #1 Role 09-11-2015 01:20
Tako je kad niko ne misli u ovim teskim uslovima...covek nije bio svestan razmisljajuci na tesku situaciju o susi o poljoprivredi i razocaran i cenom i prinosom sa kojim nemoze da spoji pocetak i kraj...tako je svima nama pogotovo u juznom banatu al niko nemari za poljoprivrednike bitniji su im sa Mitrovic i Rodic i ostali tajkuni...nego mi posteni namuceni seljaci koji vredno i posteno radimo za ovu drzavu a nikako za nas same mucenike....
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti