ponedeljak, 24. avgust 2015.  22:04h
Pročitano 916 puta

Izložba u sali komiteta

Izložba nošnje u sali Komiteta u Alibunaru. Kiša nije omela ni mlade folkloriste da nastupe na platou ispred Komiteta.

Nastup KUD Mladost Nastup KUD Mladost Veljko Oparnica

Posetioci izložbe su u subotu, u sali Komiteta, imali  priliku da vide više od 50 vrsta etno nošnji. Udruženje žena "Etno Art Brakos" organizovalo je prvu etno izložbu na kojoj je predstavila širok asortiman etno nošnje sa banatskog podneblja, i nošnju domaće radinosti sa raznim motivima. Izložbu je posetio i predsednik Saveta mesne zajednice Alibunar, Davor Petrović, koji je čestitao članovima udruženja na uspešno održanoj izložbi.

Plato ispred Komiteta bio je ispunjen publikom koji su gledali nastup prvog ansambla KUD "Mladost" iz Alibunara. Uprkos nestabilnom vremenu, prvi ansambl predstavio se Igrama iz Gornje Resave i Rumunskim igrama. Način na koji je članove folklorskog ansambla pripremio Živko Oparnica, koreograf KUD "Mladost", prisutne građane je odveo u njihovu mladost. Publika ih je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Građani su uživali i u nastupu hora Sveta Tri Jerarha iz Alibunara. Hor je uz dirigenta Zdravka Krsmanovića, otpevao "Oče naš" i "Drugu rukovet" od Mokranjca.  Na kraju su i same učesnice izložbe pokazale svoje veštine u folkloru. 

 

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00