petak, 12. jun 2015.  00:09h
Pročitano 2373 puta

Budzet u senci organizacije novog JKP "Univerzal"

Dana 08.06.2015 godine u Alibunaru je održana 74.sednica Opštinskog veća opštine Alibunar kojom je predsedavao predsednik Opštine Đurica Gligorijev

Na ovoj sednici Opštinsko veće je utvrdilo predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Alibunar za 2014 godinu, gde je utvrđeno da se u 2015. godinu prenosi ukupno 82.661.457,49 dinara.

Eksternu nezavisnu reviziju završnog računa sprovelo je preduzeće „Stanišić audit“ d.o.o. iz Beograda, čiji je izveštaj sastavni deo ove Odluke. Utvrđeni predlog odluke upućen je Skupštini opštine Alibunar na razmatranje i usvajanje.

Pripojeno Društveno javno komunalnom

Podsetimo da su dana 17.12.2014. godine JKP "Bunari", JKP "Sever Ilandža", JKP "Usluge" i JKP "Univerzal" potpisali ugovor o pripajanju u JKP "Univerzal" Alibunar. SO Alibunar je 13.05.2015. godine izglasala odluku kojom tako pripojeno preduzeće pretvara u Društveno javno komunalno preduzeće "Univerzal".

Veće je dalo saglasnost na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u JKP „Univerzal“ Alibunar. Reč je o značajnom aktu koji uređuje unutrašnju organizaciju komunalnog preduzeća nakon statusne promene pripajanja, odnosno nakon ulaska pod okrilje komunalnog preduzeća iz Alibunara svih ostalih komunalnih preduzeća čiji je osnivač opština. Prema novoj organizacionoj šemi koju je obrazložio direktor JKP „Univerzal“ Vlasto Marić, za obavljanje poslova iz delatnosti Preduzeća obrazuje se šest osnovnih organizacionih jedinica i tri sektora, pri čemu su obrazovane i sledeće radne jedinice: Vodovod i kanalizacija, Zelenilo, Čistoća, Građevinski sektor, Zoohigijena i Poljočuvarska služba. Sektori koji se organizuju su: Sektor za finansijsko-knjigovodstvene poslove i naplatu potraživanja, Sektor za pravne, kadrovske i opšte poslove i Pogrebne usluge. Sve organizacione jedinice imaju svoje uže organizacione jedinice i to u pogonima u Banatskom Karlovcu, Vladimirovcu i Ilandži a u cilju veće efikasnosti i bolje dostupnosti komunalnih usluga građanima. 

 

Autor:  alibunar.org.rs/Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00