subota, 4. jul 2015.  18:35h
Pročitano 862 puta

Održana 35. sednica Skupštine opštine Alibunar

Na 35 Sednici Skupštine opštine Alibunar, koja je održana 1. jula predsedavala je predsednica SO-e Zuzana Đukić, koja je odbornike vodila kroz čitavih 55 tačaka dnevnog reda.

Sednica Sednica Aleksandar Kraćun

Među 55 tačaka koliko je sadržao Dnevni red, verifikovani su novi mandati odbornicima: Zoranu Jokiću iz Banatskog Karlovca sa liste SNS, Živanku Gojkovu - nastavniku u penziji sa liste SPS, i Milki Milošević. Posle zakletve koje su položili novi odbornici, Živanko Gojkov iz Dobrice spomenuo je na problem koji postoji u najudaljenijem mestu opštine. Ukazao je da se zbog potrebe adekvatne zdravstvene zaštite, obezbedi lekar sa punim radnim vremeno, srazmerno broju stanovnika.

Pored verifikacije mandata, odbornici su usvojili Izveštaj o radu Komisije za sprovođenje javnog nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta po Programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u opštini Alibunar kojeg je obrazložio izvestilac Prededsednik Komisije Zoran Prebiračević. Aurel Murgu ukazao je na propuste prilikom nadmetanja jer su neke parcele date po nižim cenama. Zamenik predsednika Komisije Biljana Vragović odgovorila je da je sve urađeno po zakonu, što potvrđuje i ocena Ministarstva. Predsednik Opštine Predrag Belić je naglasio da nije krivica ove vlasti zbog licitacija godinama unazad,a naredna licitacija zemlje, koja se održava se u septembru, održaće se po zakonu. 

 

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00