sreda, 5. avgust 2015.  11:41h
Pročitano 1048 puta

Alibunarčani u Sremskoj Rači(FOTO)

Centralna državna manifestacija obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba održana je sinoć na mostu kod Sremske Rače simboličnim susretom premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji su u reku spustiti dva venca u znak sećanja na sve stradale Srbe. Ceremoniji prisustvovalo i oko 150 Alibunarčana.

Sremska Rača Sremska Rača Bojan Stepanović

Sirena u podne u celoj Srbiji

U ovkiru obeležavanja Dana sećanja na stradanja i progon Srba, danas tačno u podne, radi odavanja pošte poginulim i nestalim žrtvama, oglasiće se sirena za "prestanak opasnosti". 

Pre tačno 20 godina, u akciji "Oluja" sa teritorije Hrvatske, proterano je više od 250.000, a ubijeno i nestalo blizu 2.000 Srba.

Susretom Aleksandara Vučića, premijera Republike Srbije, i Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske, simbolično je počela ceremonija obeležavanja dvadesetogodišnjice početka hrvatske vojne akcije "Oluja".

Nakon susreta, Dodik i Vučić spustili su u reku vence, odavajući poštu prognanim i stradalim žrtvama.

Ceremoniji prisustvovali su i ministri, diplomatski kor, predstavnici parlamenta, i hiljade građana, a parastos žrtvama služio je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.

Alibunarski opštinski odbor Srpske napredne stranke, organizovao je prevoz članova i simpatizera u Sremsku Raču, kako bi prisustvovali ceremoniji i odali poštu žrtvama.

 

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Pogledajte i...

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00