petak, 30. oktobar 2015.  09:44h
Pročitano 828 puta

84. sednica Opštinskog veća

 

Održana 84. sednica Opštinskog veća. Rebalans budžeta i snabdevanje vodom na dnevnom redu.

Zgrada Opštine Alibunar Zgrada Opštine Alibunar Aleksandar Kraćun

Opštinsko veće održalo je sednicu kojom je predsedavao Predrag Belić. Među više tačaka dnevnog reda, najveću pažnju privukao je rebalans budžeta. Naime Ministarstvo finansija uputilo je preporuku na osnovu koje je potrebno izvršiti rebalans budžeta, pa je Opštinsko veće utvrdilo predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Alibunar. 

Druga važnija stavka na sednici, odnosila se na snabdevanje vodom na teritoriji opstine Alibunar. Predlogom je utrđena odluka kojom se propisuje: uslovi i način organizovanja poslova u vršenju komunalne delatnisti distribucije vode, kontinuitet snabdevanja vodom, obaveze koje ima preduzeće koje obavlja komunalnu delatnost, prava i obaveze, i drugo.

Opštinsko veće, takođe je utvrdilo i predlog Odluke o poveravanju poslova iz nadležnosti Opštine Alibunar mesnim zajednicama na teritoriji opštine. Naime, Odlukom se predviđa da se određenje posle iz nadležnosti Opštine delegiraju u nadležnost mesnim zajednicama koje će te poslove obavljati. Poslovi se za sada odnose samo na komunalne delatnosti i mirovna veća. 

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00