sreda, 11. novembar 2015.  10:28h
Pročitano 1074 puta

Zbor građana u Alibunaru

 

Zbor građana povodom šest meseci od izbora članova Saveta mesne zajednice održan je u petak, 6. novembra. Savet polagao račune za dosadašnji rad.

Zbor Zbor Jovan Klopoćan

Nakon 6 meseci od izbora, Savet mesne zajednice odlučio je da sazove zbor kako bi predstavio izveštaj o dosadašnjem radu, i kako bi građani ukazali na probleme čije rešavanje bi trebalo da bude prioritet.

U izveštaju koji je predstavio Davor Petrović, predsednik Saveta MZ, navodi se uređenje dečijig parka, sređivanje zelenih površina pored puta na putu za Banatski Karlovac, čišćenje kanalne mreže kako se ne bi ponovio prošlogodišnji scenario kada su dvorišta bila puna vode, kao i manifestacija "Letnji dani Alibunara" koja je bila najposećenije ovogodišnje takmičenje u opštini. Takođe, u saradnji sa lokalnom samoupravom, završena je kapela na rumunskom groblju. 

Međutim pravu polemiku izazvala je diskusija oko sportske sale koja se gradi već više od 10 godina. Pored toga što je sala postala mesno ruglo a završetak iste se nalazio na predizbornoj listi obećanja svake stranke, građani su nezadovoljni jer deca umesto da treniraju u jednoj savremenoj sali koja ima adekvatne uslove, fizičku nastavu unazad 15 godina, održavaju u preuređenoj staroj kotlarnici. Građani su uglas negodovali što sva okolna mesta imaju salu, štaviše Banatski Karlovac ima dve sale i jednu halu, a Alibunar kao opštinsko mesto ima samo staru kotlarnicu. Predsednik Saveta MZ objasnio je prisutnima da je pripremljena potrebna dokumentacija za konkurs Ministarstva sporta "Završi započeto" i da će se rešiti problem sale. Bilo je rasprave i o Domu kulture koji nije u funkciji već neko vreme.

Nekoliko građana tražilo je objašnjenje zašto se nije konkurisalo za uređenje atarskih puteva, jer zbog loših puteva sve je više blata na asfaltu. Data su obećanja da će nakon rešavanja problema Doma kulture, preći i na taj problem.

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Komentari  

+1 #1 GRADJANIN 11-11-2015 12:07
Nista od ovoga navedenog je neostvarivo jer odluke o ucescu na razne kongurse za dobijanje sredstava donosi SO-e Alibunar koja je i osnivac MZ Alibunar.Tako da savet MZ Alibunar sa njenim clanovima kojeg su izabrali gradjani su samo deo politicke strukture koju sprovodi Opstina na celu sa ljudima ciji interes nije razvoj Alibunara.Jace je osnovati udruzenje gradjana Alibunara koji ce sami sprovoditi razvoj svog mesta,bez uticaja politickih struktura.Pravno izvodljivo.
Odgovori
+1 #2 djole smrad 11-11-2015 20:54
Sa našim novcem rade onošto je nadležnost DJKP i još se time hvale. STRAŠNO
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Najnoviji oglasi

  • 1
  • 2