utorak, 25. avgust 2015.  10:47h
Pročitano 977 puta

"Dani ribara" na DTD-u

Završeno 31. takmičenje u ribolovu na DTD kanalu. Mlađi takmičari dokazali da su štapovi u sigurnim rukama. 

Dani ribara 2015 Dani ribara 2015 Ilustracija

Takmičenje u ribolovu održano 23. avgusta na kanalu DTD nadomak Janošika, privuklo je mnogo takmičara. 

Prvog dana održano je seniorsko takmičenje u ribolovu na plovak, juniorsko takmičenje i nadmetanje u kuvanju riblje čorbe. U konkurenciji seniora, prvo mesto osvojio je Robert Antal iz Jermenovaca sa 4299 grama, drugo mesto Ferenc Olajoš iz Velike Grede, a treći Saša Juhas iz Vršca.

Nadmetanje u juniorskoj konkurenciji pokazalo je da Južni Banat ima ozbiljne naslednike u ovoj rekreaciji. Prvo mesto među devojkama osvojila je Anastasija Voja iz Vršca sa 510 grama, druga bila je Jana Ondrik iz Janošika, a treća Ivana Jaćimovski. Miroslav Jaćimovski iz Plandišta, bio je sa 2777 grama prvi kod dečaka, Uroš Petrović bio je drugi, a treći Marko Jovičević iz Alibunara.

Najbolju riblju čorbu, među 16 ekipa, spremilo je DOO Lokve. 

Ukupno 28 ekipa takmičilo se drugog dana u međunarodnom seniorskom takmičenju u ribolovu na udicu. U ekipnoj konkurenciji, prvo mesto osvojila je ekipa "Bagremar" iz Kragujevca, drugo "Smuđ" iz Alibunara, a treće "Šaran" iz Vršca. Zlatne udice osvojili su takmičari sa najvećim ulovom. Među njima bili su Mirko Savić iz Aranđelovca, Predrag Stojanović iz Kragujevca, i Saša Juhas iz Vršca.

Takmičarima je uspeh čestitala predsednik SO Alibunar, Zuzana Đukić iz Janošika. Ona je uručujući nagrade takmičarima, istakla da se kanal DTD pokazao kao "most" između ljudi, te da će Opština ubuduće više voditi računa o ovakvim manifestacijama. 

Manifestaciju su podržali Opština Alibunar, Mesna zajednica Janošik, i JKP "Univerzal" Alibunar.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Najnoviji oglasi