četvrtak, 10. decembar 2015.  00:25h
Pročitano 1721 puta

Izostalo Balkansko prvenstvo

Karate klub u jubilarnoj tridesetoj godini postojanja odazvao se samo na jedan poziv od sedam koliko je dobio za Balkansko prvenstvo u Dubrovniku. 

Karate klub Vladimirovac Karate klub Vladimirovac Miloje Pavlovic

Karate klub Vladimirovac je ove godine između ostalog uspeo da osvoji Prvenstvo Vojvodine u Inđiji i Prvenstvo Srbije u Čačku. Inđija je imala priliku da ugosti najbolje pokrajinske klubove među kojima su i Vladimirovčani koji su uspeli da osvoje 12 medalja od kojih 5 zlatnih. Pravi talenat pokazao se na Prvenstvu Srbije u Čačku gde su karatisti uzeli 7 medalja od kojih 2 zlata. Očigledno je da trener Miloje Pavlović ima "zlatnu" decu, i više nego posvećenu ovom borilačkom veštinom.

Uprkos talentima koje raspolaže trener Pavlović, ispostavilo se da to nije dovoljno u današnje vreme da deci bude omogućeno kako bi se odazvali pozivu za takmičenje na koje su se plasirali. 

Nakon postignutih uspeha u Čačku, Karate klub Vladimirovac dobio je pozive za Balkansko prvenstvo u Dubrovniku. Od sedam poziva, odazvali smo se na samo jedno jer klub nema novca. Čak i to jedno dete ide u sopstvenoj režiji - izjavio nam je trener Miloje Pavlovic.

Trener ne spori da je Sportski savez opštine Alibunar dodelio dovoljno novca za funkcionisanje kluba, ali da to jednostavno nije dovoljno za ovakav talenat. 

U kontaktu sa članom Opštinskog veća zaduženog za sport i omladinu, Tamarom Radojičić saznali smo da su klubu pored redovnog finansiranja kroz Sportski savez, odobrena i sredstva na podnete zahteve. 

Zahtev za ovo takmičenje ne sećam se da smo dobili jer bi ono bilo na sednici Opštinskog veća, ali znam da smo gotovo uvek finansirali rad Karate kluba Vladimirovac. Ove godine smo odobrili oko 50 000 dinara za put i prijavu jednog deteta koji se otputovao na takmičenje u Džakarti. - izjavila nam je Tamara Radojičić. 

Obzirom da je rok za prijave na takmičenje prošao, a portal nije uspeo ponovo da stupi u kontakt sa članom Opštinskog veća, ostaje nam da se nadamo da će sledeće godine nadležni imati više sluha za ovakve talente. 

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00