sreda, 23. decembar 2015.  00:40h
Pročitano 1318 puta

Opština Alibunar podržava perspektivne sportiste

Opština Alibunar izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta. U 2015. godini finansirano 28 sportskih klubova i 7 projekata

Finansiranje sporta Finansiranje sporta Aleksandar Kraćun

Među brojnim prioritetnim pitanjima kojima se bavi opštinsko rukovodstvo, briga o mladim i talentovanim ljudima našeg kraja je u vrhu te liste. Zahvaljujuću visokom nivou svesti  o tome da smo uspešna sportska nacija i da je naša zemlja rasadnik sportskih talenata, Opština Alibunar  podržava naše najperspektivnije sportiste, naravno kako u skladu sa zakonskom regulativom o finansiranju, tako i u skladu sa potrebama u vanrednim prilikama. 

Finansiranje sportskih društava se vrši na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, odnosno na osnovu Odluke o raspodeli sredstava iz budžeta Opštine Alibunar za programe i projekte organizacija u oblasti sporta. Na osnovu sprovedenog Javnog konkursa u toku 2015. godine sredstva za projekte u oblasti sporta dobilo je 28 sportskih klubova, a Sportskom savezu Opštine Alibunar dodeljena su sredstva za 7 projekata.

Zaista nastojimo da maksimalno podržimo talentovane sportiste. Naša misija je da unapredimo vrhunske vrednosti na teritoriji naše lokalne zajednice. U poslednje vreme pojavili su se napisi kako su izvesni karatisti zbog nedostatka sredstava izostali sa nekih bitnih takmičenja. Podsetiću vas da se kroz budžet naše opštine finansira 4 karate klubova i 1 džiudžicu klub, za koje je na godišnjem nivou izdvojeno 1.540.000 dinara. Mislim da je to zaista ogroman finansijski zalogaj za našu malu opštinu. Prevoz dobijaju nezavisno. To što im pripada po zakonskoj regulativi, svima se redovno uplaćuje. Nekoliko puta smo reagovali i u pojedinačnim slučajevima, kako bismo omogućili da se obezbede novčana sredstva. S obzirom da sam i sam bio sportista čak se i lično zalažem da se vrhunski klubovi i pojedinci podrže. Ali stojim  iza činjenice da se sredstva koje klubovi dobijaju moraju racionalno trošiti i investirati strateški sa tačno utvrđenim ciljevima kako bi bili postignuti vrhunski rezultati. Osim toga, siguran sam da bi sredstva otišla u prave ruke, dakle najtalentovanijima, kada bi se karate klubovi koncentrisali oko kvaliteta, umesto što se sredstva rasipaju na kontu kvantiteta i postajanja velikog broja karate klubova na jednoj relativno maloj teritoriji. I ubuduće ću se zalagati za podršku vrhunskom kvalitetu u sportu, ali i posvećenosti i dobroj nameri svih onih koji učestvuju u negovanju najboljih, koji mogu biti samo uzor svima i osnova naše zdrave zajednice - izjavio je ovim povodom Predrag Belić, predsednik Opštine Alibunar. 

 

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00