utorak, 1. septembar 2020.  17:50h
Pročitano 349 puta

Predsednica opštine Alibunar: Ulaganje u obrazovanje dece naš je prioritet!

Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić, prvog dana škole zajedno sa svojim saradnicima posetila je školske ustanove na teritoriji opštine Alibunar.

Predsednica je u razgovoru sa prosvetnim radnicima i roditeljima istakla da opština nastavlja sa ulaganjem u obnovu i izgradnju obrazovnih institucija, naglašavajući da je sada najvažnije da su stvoreni uslovi za bezbedan povratak dece u školske klupe. 

Opština je obezbedila svim prvacima i prigodne poklone. Uručeno je ukupno 160 rančeva, koliko i ima đaka prvaka ove školske godine.

- Deca i samo deca mogu obezbediti opstanak naselja i budućnost naše opštine, ulaganje u školovanje naše dece je jedan od najvažnijih programskih ciljeva. Shodno tome, prioritet nam je ulaganje u obrazovne ustanove širom opštine. U toku je opremanje fiskulturne sale u Alibunaru. Takođe, u toku je izrada projektne dokumentacije za dva važna školska objekta u Banatskom Karlovcu, kotlarnice u osnovnoj školi i predškolske ustanove u ovom naseljenom mestu. Osim toga, potpuno je rekonstruisana zgrada OŠ "Prvi maj" u Vladimirovcu, ali i zamena parketa i sanacija krova fiskulturne sale u Nikolincima, kao i sanacija krova na sali u Ilandži, istakla je nova predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00