sreda, 16. septembar 2015.  21:08h
Pročitano 1118 puta

Program za 58. Groždjebal

Manifestacija koja ima tradiciju dužu od pola veka, održava se i ove godine u Vršcu od 17. do 20. septembra. Predstavljamo Vam detaljan program.

Grožđebal Grožđebal Ilustracija (redheadoakbarrels.com)

Tradicija duga pola veka, kojom se proslavljaju "Dani berbe grožđa", održava se tradicionalno u Vršcu. Građani koji se odluče da prisustvuju ovoj manifestaciji imaće priliku da probaju najbolja vršačka vina u etno podrumima. Na programu su i mnoga kulturna, sportska i zabavna dešavanja. 

"U susret grožđenbalu", prvi u nizu događaja, održava se u četvrtak, 17. septembra na Vršačkom bregu. Građani će uz kobasice, vinu i tamburaše moći da posmatraju ceo Vršac i okolinu. Uveče će u centru grada nastupiti vršački bendovi 251, The Hoods i Sigillum.

U petak, 18. septembra, program će početi otvaranjem izložbe fotografija, karikatura i poezije. Predveče sledi svečano otvaranje manifestacije uz koncert Nacionalnog ansambla "Kolo", kada će predsednik Opštine Čedomir Živković simbolično predati ključeve grada grožđebalskom gradonačelniku, Vinku Loziću. Nastup Ane Bekute i Marinka Rokvića očekuje se od 22 sata.

19. septembra, tokom dana održaće se baletski koncert i dečiji maskenbal, dok će subotnje veče upotpuniti nastup Tropiko benda i Riblje čorbe. Svečano zatvaranje rezervisano je za nedelju, 20. septembra, nakon koncerta KUD "Laza Nančić" iz Vršca. Uveče će nastupiti grupa Bad Copy.

Detaljan grožebalski program možete pročitati na sajtu portala Vršac MOJKraj.rs.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00