sreda, 23. septembar 2015.  13:39h
Pročitano 1391 puta

Festival pića i hrane u Vladimirovcu

Održan festival hrane, pića i kulture u Vladimirovcu. Na štandovima se našla najbolja hrana proizvedena u opštini Alibunar.

Zdrava hrana Zdrava hrana Ilustracija(news.unl.edu)

Tradicionalno održan festival hrane pića i kulture u Vladimirovcu na kome su proizvođači izložili zdravu hranu koja se proizvodi u opštini Alibunar. Posetioci imali su priliku da se upoznaju sa specijalitetima iz srpske i banatske kuhinje.

Udruženje "Povrtara i prerađivača" organizovajući manifestaciju, okupilo je veliki broj udruženja koji su izložili širok asortiman proizvoda na svojim štandovima. Najposećeniji štand Udruženja "Zlatne ruke" iz Lokava, sadržao je sireve firme "Dabomlek", testenine "Mohan", i paštete od soje "Soja Food". Građani su imali priliku da se posluže hranom koja se krčkala u kazanima a koje su spremile mesne ekipe.

Kulturni sadržaj, manifestaciji su dali štand Udruženja "Etno Brakos",kao i nastupi KUD "Bunari"  i KUD "Mladost". Posetioci su mogli da se upoznaju sa radom ovog udruženja čiji članovi spretnim rukama šiju etno nošnju, i da uživaju u narodnim igrama koje su izvodili ansambli iz Alibunara i Vladimirovca. Festival je otvorio predsednik Opštine, Predrag Belić, a manifestaciju je podržala Opština Alibunar.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00