sreda, 15. jun 2016.  15:30h
Pročitano 2177 puta

Vetrenjače u očima najmlađih

Elicio Srbija, kompanija koja ima nameru da napravi najveći vetropark u opštini Alibunar, obeležila je Međunarodni dan vetra nagrađivanjem likovnih radova najmlađih. Uskoro se očekuje realizacija investicija.

Nagradni konkurs Nagradni konkurs Elicio Srbija

Povodom Međunarodnog dana vetra, koji se obeležava 15.juna širom sveta, kompanija Elicio, vlasnik domaćih privrednih društava  Electrawinds S i Electrawinds Mali WF, organizovala je nagradni likovni konkurs za svu školsku decu iz opštine Alibunar na temu: Vetropark u mojoj opštini.

Više od 80 đaka poslalo je svoje radove, a najboljih devet nagrađeno je vrednim nagradama. Ceremonija uručenja nagrada organizovana je u OŠ Prvi maj u Vladimirovcu gde je i postavljena izložba svih radova koji su učestvovali na konkursu.

radovicrop

Kompanija Elicio  razvija i planira izgradnju vetroparkova Alibunar ( 42 MW) i Malibunar  (8 MW). Velika zaintreresovanost dece za likovni konkurs pokazatelj je da smo dobro prihvaćeni u lokalnoj zajednici i da mladi naraštaji progresivno gledaju u budućnost opštine.

Prošle godine kompanija je donirala opštini kamion za odnošenje smeća.

Izgradnja vetroparka nikad bliža:

Za vetroparkove Alibunar i Malibunar, kompanija je pribavila sve neophodne dozvole, kao i privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije.

Za razvoj i početak izgradnje naših projekata od izuzetnog je značaja činjenica da je Vlada Srbije u ponedeljak 13. juna, na predlog Ministarstva rudarstva i energetike, usvojila uredbe koje regulišu oblast obnovljivih izvora energije, čime je konačno upotpunjen pravni okvir i stvorena mogućnost za nastavak investicija – saopštila je kompanija Elicio povodom Međunarodnog dana vetra.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Najnoviji oglasi