utorak, 20. decembar 2016.  23:30h
Pročitano 1506 puta

Lekovi za Dom zdravlja Alibunar u vrednosti od 2 miliona dinara

Socialno odgovorna kompanija "Elicio" koja ima nameru da otvori vetropark u opštini Alibunar, donirala je lekove Domu zdravlja Alibunar

Lekovi za  Dom zdravlja Alibunar u vrednosti od 2 miliona dinara Opština Alibunar

Kompanija Elicio donirala je lekove Domu zdravlja Alibunar u vrednosti od 2 miliona dinara. Uručenju donacije u četvrtak, 15. decembra, prisustvovali su predsednik opštine Alibunar – Predrag Belić, country manager kompanije Elicio  - Christophe Bols i direktorka Doma zdravlja – Dinka Kožokar Daždea.

domzdravlja4

Zaista od srca želim da se zahvalim darodavcu, kompaniji Elicio na ovoj, za nas izuzetno važnoj donaciji, zahvaljujući kojoj smo obezbedili lekove za svakodnevno zadovoljenje potreba naših građana. Situacija u snabdevanju lekovima u našoj apotekarskoj ustanovi je bila izuzetno teška. Već duže vreme, zbog nedostatka finansijskih sredstava, praktično oskudevamo u osnovnim potrebama. Verujem da su vam sada najzahvalniji naši građani. Konačno, već sutra kada budu došli do apoteka koje posluju u sastavu naše ustanove, na rafovima će ih čekati veći asortiman osnovnih medikamenata“, istakla je gospođa Kožokar Daždea.

Kompanija Elicio razvija vetroparkove  Alibunar i Malibunar, a uskoro će započeti i njihovu izgradnju. Kroz saradnju sa čelnicima opštinske uprave, na prvom mestu sa predsednikom opštine Alibunar, Predragom Belićem, došla je do saznanja da je nedostatak lekova jedan od gorućih problema. U skladu sa svojim društveno odgovornim poslovanjem, ova kompanija je odlučila da kroz donaciju bar delom pomogne u rešavanju ovog pitanja.

domzdravlja2

Nedostatak lekova na rafovima naših apoteka postao je zaista akutan problem našeg zdravstva. Građani nisu mogli dobiti čak ni osnovne lekove za, rekao bih, neku redovnu upotrebu. To je posledica velikih zaostalih dugova koje smo nasledili, a koje zaista nastojimo da rešimo. Zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, kakva je upravo Elicio koja je odlučila da investira ovde na teritoriji naše opštine, uspevamo da uz pomoć donacija rešimo bar deo  problema, te da obezbedimo najosnovnije lekove za naše građane. Želim da se zahvalim na donaciji u ime Opštine Alibunar“, istakao je predsednik opštine Alibunar, Predrag Belić.

Autor:  izvor:Opština Alibunar
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00