ponedeljak, 4. januar 2016.  11:20h
Pročitano 1268 puta

Elektronske građevinske dozvole

Od danas u Srbiji počelo je izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u svim lokalnim samoupravama, a preko sistema Agencije za privredne registre. Očekuje se ubrzanje procedura.

Nova dozvola Nova dozvola Ilustracija (www.highlandseast.ca)

U Srbiji je od 1. januara počeo da se primenjuje novi sistem izdavanja građevinskih dozvola. Novi način izdavanja dozvola podrazumeva elektronske zahteve koje će građani ili ovlašćene arhitekte putem sajta, podnositi lokalnim samoupravama. Ovo će značajno ubrzati proces koji je do sada podrazumevao silnu papirologiju i čekanje na rešavanje predmeta. 

Sistem će se nalaziti u Agenciji za privredne registre i pristupaće mu se preko sajtova APR, Ministarstva građevinarstva i sajtova lokalnih samouprava, kao i na sajtu www.gradjevinskedozvole.rs.

Kako je Tanjugu rekla potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, elektronske dozvole su predviđene od 1. januara, ali će njihovo izdavanje početi sutra pošto je to prvi radni dan u 2016. godini.

Nema više šaltera niti ljudi koji će čekati, jer će se sve što ima veze sa izdavanjem dozvola će se raditi elektronski - kazala je Mihajlovićeva za Tanjug.

Kako je istakla, za izdavanje elektronskih dozvola dovoljan je najobičniji računar u svi će uskoro shvatiti koliko je to jednostavno i dobro i koliku će korist imati lokalne samouprave u kojima će se ubrzati gradnja, otvaranje novih radnih mesta i razvoj privrede.

Autor:  izvor:tanjug
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00