četvrtak, 4. februar 2016.  00:59h
Pročitano 1625 puta

Gradi se 60km atarskih puteva

Opština Alibunar potpisala je ugovor sa beligjskom kompanijom Windvision o izgradnji 60 km atarskih puteva. 

Windvision Windvision Ilustracija

Ugovorom koji su u ponedeljak, 1. februara potpisali predsednik opštine, Predrag Belić i Lazar Lazendić, projekt menadžer belgije kompanije "Windvision" predviđa se pored dobijanja potrebnih dozvola, i rekonstrukcija i izgradnja  atarskih puteva dužine oko 60 kilometara. Ova infrastruktura predviđena je za transport vetrogeneratora.

Zahvaljujući celokupnom projektu, lokalna zajednica dobija unutar svoje katastarske opštine, mrežu uređenih, stabilnih i asfaltiranih atarskih puteva, koje će koristiti u cilju efikasnije poljoprivredne proizvodnje, najpre, a u budućnosti i lakši pristup i transport u međumesnom saobraćaju“, izjavio je gospodin Lazendić.

Ugovor o finansiranju i rekonstrukciji atarskih puteva posledica je dobre saradnje organa vlasti sa kompanijama koje žele da ulažu u privredu, kao i sve boljeg poslovnog ambijenta:

Potpisivanje ovog ugovora još jednom jasno potvrđuje nameru opštine Alibunar da pruža punu podršku evropskim kompanijama koje žele da investiraju u naš kraj. Na ovaj način ujedno stvaramo uslove za unapređenje ekonomskog ambijenta, ne samo u opštini, već celom južnobanatskom regionu, pa i u Vojvodini. Specifičnost saradnje sa kompanijom WindVision leži u činjenici da su oni svoja ulaganja usmerili u oblast energetike iz obnovljivih izvora energije, što praktično predstavlja budućnost. Kompanija WindVision će podići 2 vetroelektrane, a prethodno će izgraditi puteve koji će im omogućiti da transportuju svoju opremu tokom realizacije projekta. Nakon toga atarski putevi ostaju na korišćenje našim građanima, tako da možemo reći da se radi o svojevrsnoj donaciji našoj opštini. U ovom projektu opština Alibunar ima ulogu investitora na rekonstrukciji i izgradnji atarske putne mreže, a kompanija WindVision je glavni finansijer - izjavio je Belić.

Projekat izgradnje vetroelektrane "Alibunar" ukupne instalisane snage 174MW započet 2010. godine, vredan je 200 miliona evra. Ovime će kompanija WindVision stvoriti uslove za dugotrajni lokalni razvoj i značajno unaprediti srpsku energetsku bezbednost.

Autor:  izvor:windvision.com/alibunar.org.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00