nedelja, 2. avgust 2015.  07:59h
Pročitano 1335 puta

Krađa pruge

Čuvar pruge na železničkoj stanici Krnjača jutros je u 8.55 sati konstatovao krađu dela pruge na skretnici, posle čega je sobraćanje vozova tim delom obustavljeno.

Pruga(Ilustracija) Pruga(Ilustracija) Dragan Tomić

Krađa se najverovatnije dogodila sinoć,  pa je posle izveštaja čuvara, u 9.15 sati obustavljen saobraćaj na pruzi Krnjača- Ovča, kažu iz Medija centra Železnice Srbije. U 10 sati čuvar je konstatovao krađu na još jednom delu pruge.

Ophodar je primetio da i na železničkoj stanici Ovča nedostaju delovi skretnice, zbog čega je u potpunosti obustavljen saobraćaj na tom delu pruge. Dok pruga ne bude popravljena, voz koji saobraća iz Vršca ka Beogradu, voziće samo do Ovče - navode iz Železnice Srbije.

Ove mnogobrojne krađe izazivaju neizmernu štetu Železnicama Srbije i građanima. Zbog jednog šrafa ili dela šine koje se posle proda po kilogramu, ugroženi su građani jer može nastati velika nesreća. Nadležni razmatraju uvođenje video nadzora, iako skupo, čini se jedino rešenje da bi se stalo na put ovakvom ponašanju. 

Na pokradenim delovima pruge Beograd - Pančevo trenutno se nalaze ekipe MUP -a i Železnice Srbije, koje pokušavaju da rasvetle ovaj događaj. Dok traju provere bezbednosti, vozni saobraćaj se neće odvijati.

Autor:  blic.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00