sreda, 27. januar 2016.  00:14h
Pročitano 47057 puta

Ovako se okončala potraga za devojčicama iz Vršca

Potraga za dvema devojčicama iz Vršca završena je juče nakon nepunih šest sati od trenutka kada je prijavljen njihov nestanak. One su pronađene u napuštenoj kući u Lokvama. 

Kuća u kojoj su pronađene devojčice Kuća u kojoj su pronađene devojčice

 Nepovređene, ali uplakane i uplašene devojčice pronašla su dvojica meštana koja su ih smestila u napuštenu kuću i odmah obavestila policiju.

Kako MOJKraj.rs nezvanično saznaje, devojčice M.K. (15) i D.B. (14) su od kuće pobegle zbog nesređenih porodičnih odnosa, ali i slabih ocena u školi. 

Primenjen "Tijanin zakon"

Policija je u slučaju nestalih devojčica primenila “Tijanin zakon". Tako su odmah po prijavi nestanka obaveštene sve policijske stanice, mediji i građani. Objavljena su imena, slike i potraga je započeta.

Meštani sela Konstantin Toma i Đurica Banjaš pronašli su devojčice ispred prodavnice u koju su došle sa proslave da kupe cigareta. 

Kada smo izašli iz prodavnice jedna od njih nas je pitala da im damo cigarete, ali sam primetio da je druga uplakana. Onda su nam objasnile da su pobegle od kuće, a onda autostopom stigle do obližnjih Jermenovaca. Dalje su pešačile desetak kilometara i stigle do Lokvi. Tada smo ih smestili u obližnju napuštenu kuću i otišli po telefone. Iako su nas zamolile da ih ne prijavimo, odmah smo pozvali policiju, kaže Konstantin Toma.

Policija je nešto nakon ponoći devojčice vratila kućama.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00