ponedeljak, 27. jul 2015.  21:16h
Pročitano 1069 puta

Održan festival evanđeoske muzike (VIDEO)

Manifestacija "Međunarodni festival hrišćanske evanđeoske muzike" održan je 25. i 26. jula 2015. godine u Alibunaru. Ovo je prvi put da građani opštine Alibunar imaju priliku da uživaju u muzici koja se peva u Božije ime. 

Odom radosti, u izvođenju mešovitih orkestara pod dirigentskim palicom profesora muzike, Todora Petrovića, počeo je prvi dan festivala evanđeoske muzike. Tokom dva dana festivala, predstavilo se preko 200 učesnika, horova i orkestara, iz zemlje i inostranstva. Manifestaciji su prisustvovali gosti i zvaničnici iz Rumunije, koji su tokom oba dana delili oduševljenje sa domaćom publikom.

Udruženje "Brakos" predstavilo nošnju:
Tokom ove manifestacije, u mesnom Domu kulture, održana je izložba nošnji. Udruženje žena predstavilo je nošnju i vezove iz domaće radinosti. 

Brojni orkestri predstavili su se prvog dana festivala. Na početku, građani su uživali u notama orkestra "Mandoilina" iz Vladimirovca i duvačkog orkestra iz Temišvara. 

Mešoviti orkestar "Agape" nastupio je pod rukovodstvom Neamc Kornelie, utemeljivača dečije muzike. Pastor Trajan Markovićan, u ime baptističke crkve domaćina, zahvalio se Opštini, sponzorima i drugim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj festival održi. Potpredsednik Opštine, Milan Ćuruvija, pozdravio je učesnike i goste festivala, naglasivši da je potrebno više ovakvih manifestacija multietničke prirode. 

U nedelju, program je započet nastupom crkvenog hora iz Šida. Pesmom "Aleluja" ovaj hor uspeo je da zapali masu, te su građani do kraja pesme pevali zajedno sa horom. Do kraja večeri prisutne građane zabavljali su crkveni hor iz Kovina, i pevačka grupa "Impact" iz Arada.

Manifestaciju su pored Opštine Alibunar, podržali i Moja voda, Pekara "San", Pekara "Petrović", Dom za stara lica Alibunar, i Socijalno humanitarno društvo "Tabita" iz Novog Sada.  

Prenosimo Vam deo atmosfere:

 

Festival evanđeoske muzike Aleksandar Kraćun
Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

0 #1 Miloje 28-07-2015 15:13
šteta što lokalna vlast nije sposobna da češće organizuje ovakve kulturne manifestacije,već to najčešće urade drugi a pojedini lokalni funkcioneri samo se prigrabe da zagrle organizatore kako bi prikupili poene kao da su oni nešto značajno uradili. Čika Miloje
Odgovori
0 #2 Zelimir 31-07-2015 21:46
Cestitke svima koji su doprineli ovom lepom dogadjaju u Alibunaru, organizatorima, ucesnicima, spomzorima i mnostvu voluntera. Srecni smo da na primeru g-dinu. Trajanu mozemo videti kako se velike stvari mog ostvariti sa velikim pouzdanjem/verom i malim sredstvima. Neka se lepom muzikom i pesmom sire hriscanske vrednosti i u ovoj zemlji, koje oplemenjuju ljude da budu tu za druge i drugacije, Budu Isus. Neka ova zapaljena lampa pokaze mnogima put istinskoj radosti, miru i sreci u zajednistvu, kao predokus istinske i vecne radosti u Bozijem Carstvu.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00