petak, 8. januar 2016.  18:01h
Pročitano 1712 puta

Božićni koncert u Banatskom Karlovcu (FOTO i VIDEO)

U Banatskom Karlovcu organizovan je koncert povodom Božića. Publika oduševljena nastupom Bilje Krstić

Bilja Krstić i Bistrik orkestar Bilja Krstić i Bistrik orkestar Aleksandar Kraćun

"Božićni koncert" organizovan je povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića i veoma je značajan sa stanovišta očuvanja identiteta i običaja srpskog naroda. Ove godine je u Banatskom Karlovcu nastupila Bilja Krstić i Bistrik Orkrestar.

Svetski uspeh:

Bilja Krstić i "Bistrik" orkestar, godinama postižu velike uspehe u svetu, a umetničkim radom promovišu tradicionalnu muziku Srbije i Balkana koja sve više postaje inspiracija svetskog pokreta World music.

Prepuna hala uživala je u izvođenju tradicionalne muzike poznatog izvođača, Bilje Krstić koja je za svoj rad osvojila prestižne nagrade u zemlji i inostransvu. Uspela je da digne publiku na noge numerama "Kalajdžisko kolo", "Dum daga duma daga" i "Jovano Jovanke". Pred kraj koncerta, Krstićeva ugostila je i dečji hor iz Banatskog Karlovca sa kojim je izvela dve numere. 

Građanima su se  pre koncerta obratili sveštenik Nemanja Benin, i predsednik opštine Predrag Belić i čestitali im Božić. Nakon koncerta, deci iz Banatskog Karlovca podeljeni su novogodišnji paketići. Cela manifestacija organizovana je pod pokroviteljstvom Opštine Alibunar, uz podršku Turističke organizacije opštine Alibunar i Kulturnog centra opštine Alibunar.

Autor:  Aleksandar Kraćun
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00