ponedeljak, 28. mart 2016.  11:07h
Pročitano 2403 puta

37. Festival muzike za decu "Raspevano proleće"

Opština Alibunar učestvovaće na 37. "Raspevanom proleću Srbije". Takmičenje za soliste, festival " Raspevano prolece" u opštini Alibunar održaće se 17. aprila u Banatskom Karlovcu.

Manifestacija "Raspevano proleće", festival nadmetanja solista započet je još davne '79. godine u Pančevu. Već 37 godina na ovom festivalu se takmiče deca, mladi solisti iz čitave Srbije, a stručnu podršku festivalu daje Boris Matijevic, profesor muzičke škole, koji je idejni tvorac festivala. Mnogi poznati talentovani pevaci poceli su svoje muzičke karijere na ovom dečijem festivalu

Ove godine Centar za kulturu opštine Alibunar odlučio je da se pridruži ovom festivalu, i izabere jednog od 18 solista:

Festival "Raspevano prolece" započet je jos davne 1979 u Pančevu, a sada je postao festival koji se nalazi na Etno mapi Srbije i u kom učešće uzimaju i veliki gradovi širom Srbije. Svako dete imaće drugačiji tekst, muziku i aranžman, a stručni žiri izabraće najboljeg solistu" - izjavila nam je Olivera Cicović, v.d. direktorka Centra za kulturu opštine Alibunar.

U sklopu Centra za kulturu, uskoro će biti i amatersko pozorište:

Pored folklornih ansambala u svim kategorijama kojima se pridaje veliki značaj, u planu je osnivanje amaterskog pozorišta, muzičke i slikarske sekcije. Važno je okupiti decu i ponuditi im kulturni sadržaj u kome bi i sami učestvovali, kako bi se njihova svest o kulturi razvijala na pravi način. - dodala je direktorka.

U narednom periodu najavljeno je sređivanje Doma kulture Alibunar za koje su obezbeđena sredstva, a rekonstrukcija Doma Kulture Banatski Karlovac je u toku.

Veliki značaj Opština Alibunar pridaje segmentu kulture,i stoga ćemo u bliskoj budućnosti imati sređene domove kulture posle dugog perioda u kom se nije ništa činilo. Imamo ogromnu podršku predsednika opštine Alibunar Predraga Belića bez kojeg ne bi ni došlo do realizacije - zaključila je Olivera Cicović.

Autor:  Aleksandar Kračun
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00