ponedeljak, 29. februar 2016.  10:26h
Pročitano 1288 puta

Konkursi na Opštinskom veću

Opštinsko veće je na 92. sednici donelo je odluke koje se tiču raspisivanja konkursa u oblasti javnog informisanja, crkava i verskih zajedina, i nevladinih organizacija. 

Zgrada Opštine Alibunar Zgrada Opštine Alibunar Aleksandar Kraćun

Na sednici Veće je donelo odluku kojom se raspodeljuju sredstva sportskim organizacijama koje su učestvovale na raspisanom konkursu. Predlog Komisije za razmatranje zahteva za dodelu sredstava prihvaćen je od strane Opštinskog veća, te će programi i projekti u oblasti sporta ove godine biti sufinansirani sa ukupno 20 miliona dinara.

Sednicu obeležilo je raspisivanje nekoliko konkursa. U oblasti informisanja raspisan je Javni poziv za učešće na konkursu opštine Alibunar za sufinansiranje projekata iz sredstava budžeta opštine za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2016. godini. Obuhvaćeni su svi projekti iz oblasti javnog informisanja putem štampanih, radio i drugih elektronskih medija koji će biti sufinansirani u ukupnom iznosu od 1.500.000 dinara. 

Raspisan je i Javni konkurs za finansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta opštine Alibunar za 2016. godinu. 2.500.000 dinara koliko je predviđeno ovim konkursom, dodeliće se crkvama i verskim organizacijama koje su upisane u Registar crkava i verskih zajedinica pri Ministarstvu, a koje deluku na teritoriji opštine Alibunar. Konkurs je orvoren do kraja tekuće godine ili do utroška sredstava.

Takođe, nevladine organizacije i udruženja građana moći će da konkurišu na javnom konkursu. Ukupan iznos predviđen za finansiranje programa i projekata nevladinog sektora iznosi 2.500.000 dinara. 1.200.000 dinara izdvojiće se za kulturni-muzičko stvaralaštvo, 1.000.000 dinara za socijalno-humanitarne aktivnosti, dok će se za razvoj i poljoprivredu izdvojiti 300.000 dinara. Konkurs je otvoren do kraja tekuće godine, ili do utroška sredstava.

Rešen problem stajališta i poljske štete:

Pored konkursa, na sedici izmenjena je Odluka i prevoz u drumskom saobraćaju, kojom se uređuje obaveza objavljivanja reda vožnje, kao i obaveza povezivanja autobuskih stajališta sa trotoarom. Takođe, obrazovana je i Komisija za procenu poljske štete. Zadatak ove komisije je da izlaskom na lice mesta sačini zapisnik o šteti i uputi ga Poljočuvarskoj službi.

 

 

 

Autor:  izvor: alibunar.org.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00